Header Ads

Son Yazılar
recent

Ölüm Kadın Meselesi Serkan Şengül


Ölüm Kadın Meselesi


Ülkemizde son yıllarda sayısı giderek artan ve önüne geçilmekte zorluk çekilen kadın cinayetleri konusunda toplumun önde gelen isimlerinden duyarlılık çalışmaları da giderek hız kazanmaya başladı.
Konunun sürekli gündemde kalması ve tüm insanların bilinçli tutumuyla sayısının azaltılabileceği toplumsal bir sorun haline dönüşen kadın cinayetleri konusunda son dönemde oldukça fazla çalışma yapan isimlerden biri de Yazar Serkan Şengül.

Kendisini “Dünyanın En Cesur Yazarı” olarak nitelendiren Şengül kadın konusunda yaşanan tüm talihsiz olayları ve çözüm yollarını içeren iki ciltlik (Başucu Kitabı) ile oldukça etkili olmuştu. Bunun üzerine yine söz konusu alana yönelik faaliyetler yürütmek için Dünyanın En Cesur Ekibi’ni kuran Şengül ekibin faaliyetlerini kolaylaştırmak adına dernek kurulum sürecini başlattı.
Yazdığı tüm eserlerde bu konuya vurgu yapan yazar Serkan Şengül son eseriyle duyarlılığını bir kez daha gösterdi. 

Her Sayfada Bir Kurban

Ölüm Kadın Meselesi isimli Romanı hafta başında okurlarıyla buluşan yazarımız bu kitabında sayfa numarası kullanmayıp her sayfaya cinayete kurban giden bir kadının ismini verdi. Kaçıncı sayfadasın sorusunu ortadan kaldıran bu uygulamayla okurlar nerede kaldıklarını kadın isimlerinden takip edecek. Böylece her ismin hikayesini merak ederek öldürülen kadını araştırmış belki de başına gelenleri etrafındakilere anlatarak yeni cinayetlerin yaşanmaması adına çalışmalara dahil olacak.
Yazarımızın duyarlılığının tün vatandaşlara yansımasını diliyor. 

Başucu Yayınevinden çıkan kitap okurlarına bu farklı polisiye roman için keyifli okumalar diliyoruz. İmza kitap düşkünleri için www.basucuyayinlari.com adresini de önermeden geçemeyiz tabii ki.

 Bu Hafta incelememizde Ölüm Kadın Meselesi var, Ölüm Kadın Meselesi aslında hepimizin bir meselesi, polisiye roman gibi gözüksede Yazar Şengül'ün hedeflerinden biri de cinayete kurban giden kadınları farklı yolla dikkat çekmesini incelemiş olduk. Yazarımızı bu güzel çalışmasından ve duyarlılığından dolayı tebrik ediyor diğer yazarlara da örnek teşkil etmesini umuyoruz. 

Edebiyat Parkı olarak ( www.edebiyatparki.com ) şöyle bitirmek istiyoruz; Bir kadını öldürmek demek bir ulusu öldürmek demektir. Kadınlarımızın cinayete kurban gitmediği, hakettiği değeri gördüğü bir topluma ulaşmak arzusundayız. 



Hiç yorum yok:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Blogger tarafından desteklenmektedir.