Header Ads

Son Yazılar
recent

Lavinia Şiiri Hikayesi - Şiir Hikayeleri

Özdemir Asaf  üniversitede okurken aşık olur. Bu aşk platoniktir ve Lavinia şiirini bir şiir yarışmasına gönderir ve yarışmayı kazanır.
Bir rivayete göre de şiiri okurken platonik aşık olduğu kız da salondadır ve Özdemir Asaf şiiri okurken kız salonu terk eder. Kalbi kırılan Asaf kıza hiç açılmaz.

Şair adını gizler Lavinia'nın.  Özdemir Asaf şiirinde Lavinia der ki ;

sana gitme demeyeceğim,
ama gitme, lavinia.
adını gizleyecegim
sen de bilme, lavinia.


Lavinia da ondan habersiz şekilde yaşarken üç kere evlenir, gerçek aşkı ararken gönüllerde gezinir. Aradığı aşkın Özdemir Asaf olup olmadığını hiçbir zaman bilemez.

 Bu büyük aşkı Haluk Oral tarafından yazılan “Şiir Hikâyeleri” adlı kitaptan öğreniyoruz Lavinia’nın güzeller güzeli Mevhibe Beyat olduğunu. Haluk Oral tarafından ortaya çıkarılmasa belki de hiç bir zaman Lavinia'nın hikayesini öğrenemeyecektik , Asaf'ın gönlünü yakan güzeli hiç tanıyamayacaktık.

Mevhibe Beyat  iki kişiye aşık olur hayatında. Bunlardan ilki resim hocası Edip Hakkı Köseoğlu. Diğeri ise 1952 yılında evlendiği İlhan Selçuk.

İlhan Selçuk yıllar sonra bir yazısında Lavinia’nın adını vermeden ondan ve Özdemir Asaf’tan söz eder: “Lavinia’ya âşıktı Özdemir. Oysa o yıllarda Lavinia yere bakan birine tutulmuştu; fırtınalı bir ilişkinin tensel terinde köpüklenen dalgasını yaşarken, gönüllerde dolaşmanın çekiminden de vazgeçemiyordu; ileride bunun hesabının acıyla vereceğinden habersizdi.”
 Gönüllerde dolaşmanın çekiminden kurtulamaması, Lavinia’nın İlhan Selçuk ile evliliğinin noktalanmasına sebep olur. Ardından ünlü sinema oyuncusu ve komedyen Öztürk Serengil ile evlenir.


LAVİNİA ŞİİRİ

Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.

Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
İncinirsin.

Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme, Lavinia.

1957

Özdemir Asaf

Özdemir Asaf Kendi Sesinden Lavinia Şiiri


Anahtar Kelimeler: Özdemir Asaf Lavinia 'sı Kindir ? Özdemir Asaf Lavinia Şiiri , Lavinia Şiiri Hikayesi , Lavinia Şiir Hikayesi, Lavinia Kimdir ? , Özdemir Asaf Şiirleri

Hiç yorum yok:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Blogger tarafından desteklenmektedir.